Log in

Joepie! We mogen terug buiten spelen. 

Ook al moeten we rekening houden met 1.001 regels. Om het overzichtelijk te houden, verzamelen we hier alle praktische informatie over de trainingen vanaf 18 mei tot en met 30 juni.

Hoera! We mogen weer hockeyen … maar wel onder strikte voorwaarden.

De Nationale Veiligheidsraad maakte vandaag bekend dat outdoorsporten in groep onder strikte voorwaarden opnieuw wordt toegelaten, dit vanaf maandag 18 mei en voor alle leeftijden. We zijn heel blij dat we weer kunnen hockeyen en op deze manier iets kunnen terugdoen voor jullie solidariteit tijdens de afgelopen weken.

Er werd dan ook beslist om in de periode van 18 mei tot eind juni aan elk lid de mogelijkheid te bieden om 1x per week te trainen. Waarom maar 1 training per week? We moeten een maximale veldbezetting respecteren dus 1 wekelijkse training is het hoogst haalbare. Het spreekt voor zich dat we dit volledig conform de opgelegde voorzorgsmaatregelen zullen uitvoeren.

Concreet zullen de volgende regels gelden

- De trainingen gebeuren zonder aanwezigheid van toeschouwers of ouders op de club, het domein of langs de lijn (behalve zij die door het clubbestuur gemandateerd zijn). Er zal een kiss-and-ridezone zijn waar de jeugdleden kunnen worden afgezet en opgepikt.
- Tijdens trainingen worden alle regels voor hygiëne en social én fysieke distancing (respectievelijk 1,5 buiten het veld en 5 meter op het veld) gerespecteerd voor ALLE leeftijden.
- Het sportmateriaal (ballen, kegels, enz.) die nodig zijn voor de trainingen, wordt ALLEEN door de trainers aangeraakt met de handen.

De trainingen verlopen op basis van leeftijd (tot en met U12) en per ploeg (vanaf U14, inclusief senioren). De sportieve cel heeft een voorlopige planning opgemaakt waarbij ze heeft geprobeerd om iedereen in te plannen op de momenten die het meest in lijn liggen met het trainingsschema van dit seizoen. Deze planning kan je online bekijken. Enkele belangrijke zaken:

 • Het is verplicht om vooraf in te schrijven voor deze reeks van trainingen. Zowel jeugd, adolescenten als senioren moeten inschrijven. Dat kan via deze link
 • Je schrijft in voor de hele periode van eind mei tot eind juni. Het is niet mogelijk om je in te schrijven voor losse trainingsdata. Alleen zo kunnen wij de veiligheidsvoorschriften optimaal naleven.
 • Inschrijven kan tot uiterlijk zaterdag 16 mei om 20u stipt. Na dit tijdstip sluiten we de inschrijvingen definitief af! Je kan niet op een later tijdstip inschrijven of later aansluiten.
 • Het aantal spelers per veld is beperkt. Deze aantallen zijn opgelegd door de KBHB.

          Veldbezetting jeugd (tot en met U12)
               Maximum 6 spelers + 1 trainer per ¼ veld 
               Maximum 12 spelers + 2 trainers per ½ veld 
               Maximum 24 spelers + 4 trainers per veld

          Veldbezetting adolescenten en volwassenen (vanaf U14)
               Maximum 9 spelers + 1 trainer per ½ veld 
               Maximum 18 spelers + 2 trainers per veld

 • Onze sportieve cel werkt momenteel aan een pakket van oefeningen en videomateriaal voor de trainers met respect voor de opgelegde regels van fysieke distancing.
 • De praktische organisatie van deze trainingen is enkel mogelijk op voorwaarde dat er voor alle ploegen tot en met U12 één assistentieouder per groep beschikbaar is. Deze vereiste is opgelegd voor KBHB. Wij doen dan ook een warme en uitdrukkelijke oproep aan de ouders van deze groepen om zich te engageren voor deze functie. Zonder jullie kunnen we deze trainingen voor onze jeugd niet organiseren!  Je kan bij de inschrijving van jouw kind(eren) aangeven of je als assistentieouder aanwezig kan zijn tijdens de training.  Wat dit precies inhoudt, lees je op onze website.
 • Wordt er een besmetting vastgesteld bij iemand die is komen trainen? Wij worden als club hiervan op de hoogte gebracht zodat we de rest van de groep kunnen verwittigen
 • We proberen ervoor te zorgen dat iedereen kan trainen. Als er te weinig inschrijvingen zijn voor jouw groep of team, proberen we je te laten aansluiten aan een andere groep of team. 

Heb je vragen over trainen tijdens corona? Mail ze naar info@kmthc.be.
 
KMTHC zal alle richtlijnen van KBHB opvolgen en vraagt daarom uitdrukkelijk om alle regels op de club, en voor, tijdens en na de trainingen strikt op te volgen. We willen natuurlijk in groep blijven sporten en voorkomen dat de overheid de maatregelen opnieuw verstrengt.

Zo voeren we vanaf 18 mei op onze club een eenrichtingsverkeer en routeplan in voor alle leden (hockey en tennis). Het clubhuis en kleedkamers blijven gesloten, toiletten zullen beperkt toegankelijk zijn en op de parking zullen er specifieke regels gelden. Voor de jongere hockeyleden zullen er op onze parking vakken komen waarin zij (met respect van social distancing) op hun trainer moeten wachten voor ze naar het veld gaan. Na de training zullen zij door de trainer naar datzelfde vak gebracht worden. Dit weekend sturen we een bericht met meer informatie over deze praktische afspraken.

Wij hopen dat er vanaf begin juli versoepelingen zullen komen op deze maatregelen. Ondertussen hebben al heel wat leden onze enquête ingevuld, waarvoor dank. We werken dus aan een alternatief zomerprogramma (juli-augustus) met extra stages en mogelijk een iets vroegere start van de trainingen voor het nieuwe seizoen. Door de huidige onzekerheden is het nu nog te vroeg om hierover al concrete beloftes te doen. We proberen zo snel mogelijk een tijdelijke planning van de zomerstages te communiceren en de inschrijvingen onder voorbehoud te openen. 

Algemene regels voor iedereen op de club

 1. Volg de instructies op die de club communiceert rond het op- en afhalen van je kinderen, de toegelaten zones en het gebruik van de toiletten.
 2. Volg de aangegeven routing (looprichting). Loop naar de club langs de kant van de nieuwe woonwijk, verlaat de club langs de kant van de chiro.
 3. Gebruik de kiss-and-ridezone om je kids te brengen en op te halen. Het spreekt voor zich dat car pooling niet wordt aangeraden. Maak zoveel mogelijk gebruik van de fiets wanneer het kan!
 4. Houd afstand: 1,5 meter naast het veld, 5 meter op het veld.
 5. Draag bij voorkeur een mondmasker.
 6. Blijf niet hangen of kijken naar de training. Er zijn geen toeschouwers op de club of langs de lijn toegelaten tenzij ze daarvoor expliciet de toestemming van het bestuur kregen. Kom ten vroegste 10 minuten voor het begin van je training naar de club

 


Regels voor de spelers en speelsters.

Trainen in tijden van corona ...

 • Heb je een loopneus, neusverkoudheid, keelpijn, lichte hoest of koorts of moet je niezen? Blijf dan thuis!
 • Thuis voor je vertrekt: trek je trainingsoutfit aan want op de club mag je je niet omkleden. Ontsmet je handen en zorg ervoor dat je papieren zakdoeken en je eigen mondmasker meebrengt. 
 • Gebruik alleen je eigen materiaal mee. Ben je je stick, bit of beenbeschermers? Jammer, maar dan moet je naar huis.
 • Laat je sportzak thuis als dat mogelijk is. 
 • Komt ten vroegste 10 minuten voor de training begint en wacht buiten het veld. Je kan niet in de dug-outs wachten want die zijn niet toegankelijk.
 • Ook keepers mogen enkel hun eigen materiaal gebruiken. Teams die geen vaste keeper hebben, trainen zonder keeper.
 • Geef geen handen, kussen of knuffels. Houd 1,5 meter afstand, hoe moeilijk het soms ook is.
 • Ontsmet je handen met alcoholgel aan de ingang van het veld en ga 1 voor 1 het veld op.
 • Raak enkel je eigen materiaal aan. Heb je per ongeluk een andere speler of diens materiaal met de hand aangeraakt? Ontsmet dan meteen je handen met alcoholgel. 
 • Raak geen trainingsmateriaal aan met je handen, alleen de trainer mag dat.
 • Houd 5 meter afstand op het veld tijdens de training.
 • Moet je je neus snuiten? Gebruik je eigen papieren zakdoek. Het is verboden om zonder zakdoek te snuiten of op het veld te spuwen. 
 • Training gedaan? Ontsmet je handen, verlaat 1 voor 1 het veld en bewaar daarbij 1,5 meter afstand. Ga meteen naar huis of naar de kiss-and-ridezone.

Stap voor stap wil de Stad Mechelen van de speel- en sportterreinen rookvrije plaatsen maken. Als Club willen wij dit initiatief graag ondersteunen door ook op onze terreinen reeds stappen te ondernemen om ze om te vormen tot een rookvrije zone.

Samen sporten en van hockeysport genieten is fijner in een rookvrije omgeving. Geen ongezonde rook rond het veld of aan de deuren van onze Club, geen peuken op de grond.  En, zeker zo belangrijk, indien onze jeugd minder in contact komt met rokende (jong)-volwassenen, zullen ze roken niet meer als iets gewoons aanzien.

Nee, onze Clubkleuren blijven blauw en rood, daar gaan we niets aan veranderen.

Wat we wel willen doen is onze Club duurzamer maken en samen met jullie bewuster omgaan met het milieu en het gebruik van plastiek.

Na Wereld- nu ook Europees Kampioen!!!

Misschien zag ook jij onze Red Lions aan het werk op het Europees Hockeykampioenschap en Spanje tweemaal verslagen, in de openings- en finalewedstrijd?

Dan heb ook jij zeker wel zin om het Hockey te komen ontdekken op onze Club.

 

Tennis Mechelen is een ambitieus project waarbij we, in samenwerking met TC Wingfield, alle inwoners van in en rond Mechelen de mooiste sport ter wereld willen laten beleven.

Zowel recreanten, occasionele competitiespelers als competitiebeesten kunnen vanaf nu inschrijven voor tennisles van topkwaliteit voor elk niveau

Bezoek alvast www.tennismechelen.be voor meer informatie en om in te schrijven voor de stages van de komende zomer!

ONZE HOOFDSPONSOR

Inschrijving Hockey Seizoen 2020-2021
Uitschrijving Hockey Seizoen 2020-2021
Aanmelding Nieuwe Starter Hockey
Inschrijving nieuwe manager, scheidsrechter of vrijwilliger
Inschrijving nieuw lid Club 708

Tennisveld Reserveren

Herfst Hockeystage
IK BEN OP ZOEK NAAR
Onze Sponsors

Kalender

KMTHC vzw    |    Zemstseweg 39   |   2811 Hombeek   |   Tel: 015/ 42 02 41

© 2019, website powered by Twizzit.com