Beste Clubleden,

Beste KMTHC Sympathisanten,

 

In naam van het voltallig bestuur van KMTHC vzw zend ik jullie ‘Onze Beste Wensen voor 2021’.

Eerst en vooral wens ik jullie, alsook jullie families, een goede gezondheid toe. Het voorbije jaar bleek nog maar eens dat dit uiteindelijk het allerbelangrijkste is. Laat 2021 opnieuw een jaar zijn waarin we elkaar kunnen begroeten met een stevige handdruk, een dikke knuffel. Een jaar waarin we samen onze sporten kunnen beoefenen, onze successen vieren en onze sociale contacten opnieuw kunnen koesteren.

Maar helaas zijn we nog niet zover. Het zal nog enige tijd vragen tot alles weer normaal zal zijn. Zo is het op dit moment zeer moeilijk jullie een duidelijk perspectief te bieden omtrent de heropstart van onze sporten & activiteiten. Daarom is het zo belangrijk dat we samen nog even doorbijten, en de strenge richtlijnen strikt blijven toepassen.

Wat het hockey betreft, gaan we er voorlopig van uit dat de activiteiten op het veld voor de teams vanaf U14 niet zullen worden heropgestart vóór begin maart. Voor de kleinsten, starters tot en met U12, zullen de trainingen in januari reeds kunnen hervatten.

De datum voor de heropstart van de tennis-indooractiviteiten voor de +13-jarigen is nog niet duidelijk. En ook onze traditionele Nieuwjaarsreceptie zullen we dit jaar moeten overslaan.

Maar ondertussen zitten wij zeker niet stil, en bereiden wij met veel enthousiasme de heropstart voor. En we zullen er staan!!

Zo kunnen we jullie het volgende aankondigen:

  • De bestuursploeg van de tennisafdeling werd aangevuld met enkele nieuwe vrijwilligers. Aico Luypaert zal het voorzitterschap op zich nemen. Ik zou dan ook van de gelegenheid gebruik willen maken om Kevin Janssens te bedanken voor zijn inzet tijdens de afgelopen jaren.
  • Zoals jullie alvast al vernomen hebben, zal TC Wingfield zijn tennisactiviteiten zeer sterk reduceren, om in plaats hiervan de padelsport te lanceren. Door onze nauwe samenwerking via de tennisschool, Tennis Mechelen, hopen wij tal van nieuwe tennisspelers te kunnen verwelkomen op onze club. We verwachten dus een belangrijke groei in de nabije toekomst, dit zowel in aantal leden, als op sportief vlak, maar zonder dat dit ten koste zal gaan van onze huidige leden en hun speelmomenten. In dit kader zijn wij aan het onderzoeken om, vanaf het volgende winterseizoen, de indoorveldcapaciteit uit te breiden.
  • Tevens werd er beslist ook op KMTHC padelactiviteiten aan te bieden. Wij zijn ervan overtuigd dat deze snelgroeiende en laagdrempelige sport een mooie aanvulling biedt op ons huidig aanbod en perfect past binnen onze ambitie om te evolueren naar een multisportclub waar we verschillende disciplines kunnen aanbieden. Hiertoe zullen tijdens het voorjaar 3 padel velden worden aangelegd. Het organiseren en de opvolging van deze activiteiten zal ondergebracht worden in de tennissectie. In de loop van de volgende weken zullen zij jullie verder op de hoogte houden.
  • Ook werden een aantal belangrijke investeringen goedgekeurd, en zijn deze al in volle voorbereiding:
    • Grondige heraanleg van de tennisvelden 3, 4 en 5, noodzakelijk om onze tennisleden kwalitatief hoogstaande velden aan te kunnen bieden.
    • Upgrade van de verlichting van hockeyveld 1 naar ledverlichting, om de geldende normen te kunnen blijven respecteren.
    • Vernieuwing van de oorspronkelijke sanitaire installaties, in het voorjaar van 2021.

 

Jullie zien het, we doen er alles aan om jullie in optimale omstandigheden terug te kunnen verwelkomen na afloop van de COVID-19 pandemie. Van zodra het opnieuw kan, zal KMTHC snel weer opstarten en zullen we onze achterstand zeker inhalen. Blijf zeker de ontwikkelingen volgen via onze gebruikelijke communicatiekanalen.

Ik hoop dat jullie allen gespaard blijven van ziekte en persoonlijk leed in deze moeilijke tijd. Hou de moed erin, het voltallig bestuursteam van KMTHC vzw kijkt er enorm naar uit om jullie snel opnieuw te kunnen ontmoeten op onze fantastische club.

Met sportieve groeten,

 

Francis Conrad

Voorzitter KMTHC vzw