Vanaf deze zondag 24april speelt de eerste herenploeg voor het eerst in 20j terug in de voorrondes van de nationale interclub. Om de eindronde te halen moeten ze bij de eerste twee van hun reeks eindigen. Doen ze dat, dan spelen ze in september samen met de twee hoogst gerangschikte ploegen van de andere 5 reeksen om de titel. We horen bij team captain Cédric Schepers of dat haalbaar is.


Dag Cédric, jullie zijn net gepromoveerd. Hoe zie je jullie kansen op de eindronde?

Het zal niet eenvoudig worden. We zijn in een extreem sterke poule ingedeeld. Om een voorbeeld te geven. Onze eerste wedstrijd is thuis tegen Tabora, een ploeg uit Namen. Zij hebben met Julien Dubail de nummer 300 van de wereld in hun rangen. Zulke spelers zijn full time met tennis bezig dus de kans is reëel dat we van hen verliezen. Maar het mooie van sport is dat het net die ene dag kan zijn waarop elke bal in ons voordeel valt. We blijven dus ambitieus ook al wordt het een beetje David tegen Goliath. We hebben dit jaar ook echt goeie versterkingen aangetrokken.

Zij zijn full time met tennis bezig. Hoe zit dat met ons team?

We zijn vooral een groep vrienden die zo competitief mogelijk voor de dag willen komen, maar de fun staat altijd centraal. Een hele dag battlen op het terrein en tot het uiterste gaan om daarna vriendschappelijk te verbroederen met onze tegenstanders. Hoofddoel is ook een voorbeeld te geven aan onze jeugd.

Dat is een mooi doel. Jij komt, net zoals Bram De Winné, zelf ook uit de jeugd van KMTHC. Ik kan me voorstellen dat het mooi is om dan op dit niveau aan te treden als kapitein?

Absoluut. Ik weet nog dat ik vroeger altijd opkeek naar de eerste ploeg. Dit gaf me nog extra motivatie om harder te trainen om zo hopelijk ooit in die ploeg te kunnen staan.

Mogen we nog meer jeugdspelers verwachten in de eerste ploeg?

We hebben een heel aantal sterke jongeren in aantocht binnen onze tennisschool, dus hopelijk kunnen we hen zo begeesteren en hen binnen een korte periode integreren in de ploeg. Het uiteindelijke doel van Aico, onze voorzitter,  en mezelf is om binnen een aantal jaren met een volledige ploeg eigen opgeleide spelers aan de start te kunnen staan. Daarom zijn we sinds vorig jaar ook gestart met clinics die we “Heren 1 invitationals” genoemd hebben zodat onze jeugd nog sterker betrokken geraakt met onze ploeg.

Zondag is het de eerste wedstrijd. Wat moeten de supporters weten?

Iedereen die graag (internationaal) toptennis wil zien, moet zondag vanaf 10u op de club zijn met zoveel mogelijk toeters en gesmeerde kelen. In tegenstelling tot toernooien waar het er altijd heel sereen aan toegaat mag er in interclub luid gesupporterd worden na elke bal. Misschien kan die extra support ons wel net het voordeel geven om thuis een eerste stunt uit de brand te slepen.

Veel succes zondag! We hopen dat er veel supporters zijn om Bram, Sander, Christophe, Brent, Niels, Sander, Bram en jou aan te moedigen.

 

Planning

Zondag 24/04 om 10u K Mechelse THC TC Tabora
Zondag 01/05 om 10u R Orée THB K Mechelse THC
Zondag 15/05 om 10u K Mechelse THC P&T De Vloer
Zondag 22/05 om 10u K Stade Leuven TC K Mechelse THC