Spannend nieuws! KMTHC vzw en Neo Hockey Mechelen gaan fusioneren. Vanaf volgende week treden we samen aan als één grote Mechelse hockeyclub.


Waarom fusioneren?

 • Zodat we als club een flexibel hockeyaanbod kunnen bieden met zowel aan de Oost- als de Westkant van Mechelen beschikbare velden, op de sites in Hombeek en De Nekker.
 • Zo vormen we een club die qua infrastructuur voldoende capaciteit heeft om jullie voldoende hockey-uren aan te bieden. Met 2 watervelden in Hombeek en het huidige multisportveld in De Nekker én in het najaar 2023 ook een waterveld in De Nekker. Reken daarbij ook nog 2 streethockeyvelden in De Nekker en er is voldoende capaciteit om de huidige en toekomstige leden op hun wenken te bedienen.
 • In onze nieuwe, gefusioneerde club is er een ploeg op ieders niveau, ongeacht leeftijd of ervaring, recreatief of competitief. Zo verwelkomen we iedereen binnen onze club en leggen we zowel de nadruk op ons familiale karakter als onze sportieve ambities.
 • Doordat we met meer ploegen en spelers zijn, zijn er meer wisselmogelijkheden om ploegen aan te vullen bij afwezigheden.
 • Zodat we de sportieve omkadering kunnen optimaliseren (uitwisseling trainers, investeringen in opleidingen, uitbouw G-hockey…).
 • Zodat we een bruisend clubleven kunnen blijven garanderen op beide locaties: in Hombeek en De Nekker.
 • Zodat we aan alle leden een mix van sporten kunnen aanbieden met streethockey in de Nekker en tennis en padel in Hombeek. We gaan weldra een jeugdevent rond streethockey organiseren.
 • Zodat de jeugdleden op beide locaties stages kunnen volgen en kunnen deelnemen aan de indoorcompetitie.
 • Zo kunnen we de club en de sport toegankelijk houden door de lidmaatschapsprijzen marktconform en democratisch te houden in combinatie met een aanbod aan sociale tarieven via initiatieven zoals UitPas, familiekorting, e.a. Ook is er een deelname aan andere initiatieven voor occasionele spelers of deze die de sport wensen te ontdekken, bijvoorbeeld SportNaSchool.

 

Het bestuur

Samen vormen we 1 grote Mechelse hockeyclub. Met zo’n 1.200 actieve hockeyleden en daarbij nog zo’n 500 tennis- en padelleden worden we zelfs de grootste multisportclub van Mechelen.

Om dit alles in goede banen te leiden smelten ook de twee hockeybesturen samen zodat alle leden vertegenwoordigd zijn. Concreet zullen 5 bestuursleden van Neo Hockeyclub een actieve rol opnemen in de werking van onze fusieclub. Van die 5 treden Gil Doms en Yves Steenmans toe tot het KMTHC hockeybestuur. Dit om zowel de fusie als de toekomstige ontwikkeling van de club verder uit te werken en te realiseren.

 

Vragen?

We kunnen ons voorstellen dat er nog vragen zijn. Op de website kan je meer informatie terugvinden over hoe de fusie tot stand kwam en wat de verschillende schakels in het proces zijn. De Fusie: achter de schermen.

Aarzel ook niet om contact op te nemen met iemand van de volgende personen die je meer details kunnen geven:

 • Alexander Algoet (Voorzitter hockey KMTHC – 0472/47 39 29)
 • Gil Doms (bestuurslid Neo en toekomstig bestuurslid KMTHC - 0496/78 38 44)
 • Patrick Joosens (fusiecoördinator - 0477/77.48.29)


Welkom bij de grootste multisportclub van Mechelen! Welkom bij Mechelse!