De Koninklijke Mechelse Tennis- en Hockey Club is gelegen aan de Eglegemvijver in Hombeek. De club ligt in een prachtig aangelegde, groene omgeving. In de zomer baadt de club in het zonlicht en hangt er een onmiskenbare vakantiesfeer. Onze tennisafdeling is in de grote Mechelse regio al tientallen jaren een gevestigde waarde. De tennisdivisie hanteert als kernbegrippen: familiaal, professioneel en competitief.

Familiaal omdat de tennissport in de eerste plaats gezien wordt als sportieve ontspanning in een aangename, gezellige atmosfeer en ‘onder vrienden’.
Heel wat spelers van andere clubs zijn dan ook een beetje jaloers op ons gezellig clubhuis.

Professioneel omdat de accommodatie en infrastructuur op kwalitatief hoogstaand niveau zijn om aangenaam tennissen ook effectief mogelijk te maken.
De 5 buitenvelden worden perfect onderhouden. In geval van slecht weer kunnen de spelers ook in de zomer gebruik maken van de prachtige indoorhal met kunstgravel.

Competitief omdat we ruimte creëren voor tennissers die hun tennisniveau willen bewijzen, alleen of in ploeg. Hiervoor werkt onze club samen met de tennisschool "Tennis Mechelen".
We nemen met verschillende ploegen deel aan Interclub en organiseren in het zomerseizoen onze van oudsher druk bezochte tornooien (enkel, dubbel en jeugd).

Wie een wandeling maakt doorheen deze site, vindt zowat alles wat er te weten valt over de seizoenen, geplande activiteiten, competitie, evenementen, lidgelden en kortingen en dat voor beide sporten.
Wie toch nog vragen heeft, vindt op deze website steevast de coördinaten van de juiste contactpersoon.