De beelden van met plastic vervuilde oceanen zijn ons niet vreemd en kunnen ons niet ongevoelig laten. Ook wij hebben de ambitie om het plastic verbruik tot een minimum te beperken. Door de samenwerking met Mi’ssion Nature gaan we de strijd aan met de vervuiling veroorzaakt door plastic verpakkingen door onze leden de mogelijkheid te bieden om op een eenvoudige en duurzame manier boodschappen te doen. Vanaf 27 augustus kunnen leden hun bestelling afhalen op het afhaalpunt op de club.


Mi’ssion Nature, een privé initiatief van onze ex master speler Sven Bertels, is een online platform voor lokale verpakkingsvrije boodschappen. Het is te vergelijken met de online webshops van bekende grootwarenhuizen, met dàt verschil dat de boodschappen ofwel “los” ofwel in herbruikbare verpakkingen worden klaargezet. Mi’ssion Nature gebruikt hiervoor glazen flessen, bokalen, bakjes en potten, bio-katoenen zakjes, aluminium cilinders en houten kisten. Vanuit Kampenhout heeft Mi’ssion Nature sinds oktober 2019 een heus netwerk weten op te bouwen van reeds 5 afhaalpunten. Hun doel is om in de regio tussen Brussel, Leuven en Mechelen 8 afhaalpunten te creëren.

 

Boodschappen afhalen op de club

Mi’ssion Nature zal het vanaf 27 augustus mogelijk maken om je online bestelde boodschappen op woensdag en vrijdag op de club te kunnen afhalen. De infrastructuur is er aanwezig om feilloze afhaalmomenten te organiseren (koelinstallatie voor verswaren, ruimte om af te halen, …). Er zal steeds iemand ter plaatse klaarstaan om klanten hun boodschappen te overhandigen. Eigen potjes en bakjes moet je dus niet voorzien. Hier heeft Mi’ssion Nature al voor gezorgd! Door gebruik te maken van statiegeld op de verpakkingen wordt er dus aan de klanten gevraagd deel te nemen aan de circulaire economie, waarbij de klant zijn statiegeld terugkrijgt wanneer de verpakkingen worden teruggebracht.

 

Het assortiment is heel ruim en ruimschoots dekkend voor de dagelijkse behoeften van een gezin. Voeding en dranken, maar ook reinigingsproducten, verzorgings- en hygiëne producten, diverse accessoires en zelfs dierenvoeding zijn te vinden op www.mission-nature.be . Dit alles zonder wegwerp plastic verpakkingen.

 

Mi’ssion Nature is een zero-waste ambassadeur en heeft de ambitie om een bewustwording teweeg te brengen rond de plastic afval problematiek. Door een afhaalpunt op de club te openen, ondersteunt K.M.T.H.C. op een pertinente wijze dit project en kunnen we het goede voorbeeld geven aan onze kinderen die deze aangeleerde aankoopgewoonte omzetten in een natuurlijke reflex die garant staat voor een behoud van onze leefwereld.

 

Meer weten?

Mi’ssion Nature bemant vanaf de laatste week van augustus en gedurende de hele maand september elke vrijdag van 17u tot 19u op de club een infostand, waarbij persoonlijk uitleg gegeven wordt over het concept en de werkwijze om te bestellen.

 

Wij wensen Mi’ssion Nature alle succes toe in deze innoverende en duurzame onderneming.

Together we will go green !