Wist je dat de meeste mutualiteiten een deel van je lidgeld van een sportclub terugbetaalt? 

En wat als je iets voorhebt? Bekijk alles van de mutualiteiten, verzekeringen en wat te doen in geval van een blessure of ongeval.


Mutualiteit

De meest mutualiteiten betalen een deel van het lidgeld van een sportclub terug.

Wanneer je je hockeylidgeld aan de club betaald hebt, ontvang je per mail een betalingsbevestiging. Het volstaat om deze e-mail af te drukken en van een kleefstrookje te voorzien. Je kan dit document dan doorsturen naar je mutualiteit (indien nodig, samen met het aanvraagformulier van je mutualiteit en je factuur) om een gedeeltelijke terugbetaling te bekomen.

 

Aangifte Ongeval

Een blessure opgelopen?

Print het Aangifteformulier Lichamelijke Ongevallen af en vul pagina's 1 en 2 in en laat pagina 3 invullen door de behandelende arts. Ben je direct naar het ziekenhuis gegaan? Dan krijg je vaak een ingevuld en door de arts ondertekend geneeskundig getuigschrift mee. Dit getuigschrift vervangt pagina 3 van ons formulier.

De 3 pagina's moet je ondertekenen en mag je doormailen naar:

Facturen van ziekenhuizen en artsen moet je eerst altijd zelf betalen en dan doorsturen naar de mutualiteit. Het deel dat niet door de mutualiteit wordt vergoed, wordt betaald door deze verzekering. Let op, er is een franchise van 25 Euro op deze verzekering.

Na de aangifte stuurt Belfius een bevestiging naar de clubsecretaris met daarin het dossiernummer. Dit dossiernummer moet vermeld worden bij alle verdere correspondentie met Belfius.

Iets stuk gemaakt?

Was je op de club en heb je iets stuk gemaakt? Heb je als vrijwilliger op een event iets laten vallen op iemand? Een ongeluk is snel gebeurd. Gelukkig kan je terugvallen op de verzekering burgerlijke aansprakelijkheid. Aangifteformulier Burgerlijke Aansprakelijkheid

 

Meer info en documenten KBHB

KBHB Info Verzekeringen

Verzekeringspolis KBHB

 

Voor meer info of vragen

Admin-verantwoordelijke jongens        Hendrik Biesemans          hendrik.biesemans@me.com

Admin-verantwoordelijke meisjes        Karin Vervloet                   karen_vervloet@yahoo.com