• Beschrijving

 

Om iedereen de mogelijkheid te geven de regels op hun eigen tempo te leren en om dit vooral te doen wanneer het past, heeft het scheidsrechters comité beslist om over te schakelen naar het digitale tijdperk. De klassikale opleidingen in clubs worden nu vervangen door een e-Learning systeem (leren via internet op de PC, smartphone of tablet).

Doorloop de leerstof van de 5 modules: Spelsituaties, Spelregels, Overtredingen, Speldeelnemers en Signalen.

Indien je ook het diploma voor indoor wil behalen (wat wij vanuit de club adviseren) dien je de module 'zaalhockey' eveneens te doorlopen. Wanneer je de leerstof van alle modules onder de knie hebt kan je het examen voor outdoor en/of indoor afleggen. De leerstof, de laatste versie van de hockey regels, kan bij de hockey bond gevonden worden van zodra de deelnemer toegang heeft tot het e-Learning systeem.

Bij het opstarten van de examen module op het e-Learning platform heeft de deelnemer eerst de gelegenheid om op verschillende meerkeuzevragen te antwoorden om dan vervolgens het examen af te leggen. Het wordt sterk aanbevolen om eerst een 100% score te halen op het proefexamen alvorens het echte examen te starten. Als je 80% of meer haalt, dan is de deelnemer officieel Theoretische Scheidsrechter. Er zijn twee examens, één voor Indoor en één voor Outdoor. Een scheidsrechter die enkel buiten fluit, is uiteraard niet verplicht om het zaalexamen af te leggen en omgekeerd.

Indien je niet slaagt in het examen, kan je geen nieuw examen afleggen binnen de 2 maand.

 

  • Algemene voorwaarden

  • Dit is vanuit de club verplicht voor alle eerste ploegen vanaf U14, voor de anderen is dit sterk aanbevolen.
  • Voor de verplichte leden zal aan de hand van hun eigen wedstrijdschema een planning worden opgemaakt om de theorie om te zetten in praktijk tijdens een (thuis)match van de jongste spelertjes (onder U14).
  • Inschrijven kan via deze link
  • Het inschrijvingsgeld van 10 euro dient betaald te zijn op het rekeningnr. BE64 7310 3261 9152 van met vermelding “Opleiding scheidsrechter (OSH01)  + naam”.
  • De prijs voor een tweede poging van het examen bedraagt 5 euro, eveneens te betalen via bovenstaande rekeningnr.
  • Zodra de betaling is bevestigd wordt uw naam op maandbasis doorgeven aan de hockeybond. Vervolgens krijg je een mail van de KBHB waarin een link te vinden is om je aan te melden op het e-Learning platform (https://hockeyumpire.drillster.net).
  • Uiterste inschrijvingsdatum: voor iedere 15de van elke maand. De aanvragen worden gegroepeerd en maandelijks naar de KBHB doorgestuurd.
  • Wanneer de deelnemer tijdens het instuderen van de regels nood zou hebben aan verdere duiding kan voorlopig via mail extra ondersteuning worden aangevraagd. (eventueel via een groepssessie.)
  • Voor onze jeugdspelers (U14 – U19) die slagen voor het examen is er de mogelijkheid om het inschrijvingsgeld terug te verdienen via het fluiten van min. 2 (thuis)wedstrijden.