Beschrijving

 

Om iedereen de mogelijkheid te geven de regels op hun eigen tempo te leren en om dit vooral te doen wanneer het past, heeft het scheidsrechters comité beslist om over te schakelen naar het digitale tijdperk. De klassikale opleidingen in clubs worden nu vervangen door een e-Learning systeem (leren via internet op de PC, smartphone of tablet).

Doorloop de leerstof van de 5 modules: Spelsituaties, Spelregels, Overtredingen, Speldeelnemers en Signalen.

Indien je ook het diploma voor indoor wil behalen (wat wij vanuit de club adviseren) dien je de module 'zaalhockey' eveneens te doorlopen. Wanneer je de leerstof van alle modules onder de knie hebt kan je het examen voor outdoor en/of indoor afleggen. De leerstof, de laatste versie van de hockey regels, kan bij de hockey bond gevonden worden van zodra de deelnemer toegang heeft tot het e-Learning systeem.

Bij het opstarten van de examen module op het e-Learning platform heeft de deelnemer eerst de gelegenheid om op verschillende meerkeuzevragen te antwoorden om dan vervolgens het examen af te leggen. Het wordt sterk aanbevolen om eerst een 100% score te halen op het proefexamen alvorens het echte examen te starten. Als je 80% of meer haalt, dan is de deelnemer officieel Theoretische Scheidsrechter. Er zijn twee examens, één voor Indoor en één voor Outdoor. Een scheidsrechter die enkel buiten fluit, is uiteraard niet verplicht om het zaalexamen af te leggen en omgekeerd.

 

 Algemene voorwaarden

 

  • Dit is vanuit de bond verplicht voor alle spelers van U19 vanaf 01/09/2018, voor de anderen is dit sterk aanbevolen.
  • Voor de verplichte leden zal aan de hand van hun eigen wedstrijdschema een planning worden opgemaakt om de theorie om te zetten in praktijk tijdens een (thuis)match van de jongste spelertjes (onder U14).
  • Inschrijven kan via deze link
  • Het inschrijvingsgeld van 5 euro dient betaald te zijn op het rekeningnr. BE64 7310 3261 9152 van met vermelding “Opleiding scheidsrechter (OSH01)  + naam”.
  • Zodra de betaling is bevestigd wordt uw naam op maandbasis doorgeven aan de hockeybond. Vervolgens krijg je een mail van de KBHBwaarin een link te vinden is om je aan te melden op het e-Learning platform (https://hockeyumpire.drillster.net).
  • Wanneer de deelnemer tijdens het instuderen van de regels nood zou hebben aan verdere duiding kan voorlopig via mailextra ondersteuning worden aangevraagd. (eventueel via een groepssessie.)
  • Je hebt recht op 2 pogingen om het examen af te leggen.