Altijd al je hockeykennis willen bijwerken? Of zou je graag je zoon of dochter meer willen ondersteunen tijdens het hockey? KMTHC organiseert in het najaar de opleiding "Hockey Initiator" van Bloso op onze club. Schrijf je nu in en bouw mee aan de toekomst van de club!  Lees hier meer...

Sportclubs hebben er alle belang bij om te kunnen beschikken over goed gevormde trainers. Sportbeoefenaars en ouders verwachten dat zij en/of hun kinderen in goede handen zijn en gelijk hebben ze! Een goede trainer heeft niet alleen het nodige enthousiasme maar zeker en vast ook kennis nodig!

De Hockeybond zelf stelt stilaan ook meer eisen naar trainers toe: Vanaf het seizoen 2018/2019 moet je het diploma Trainer B hebben om in Eredivisie en Divisie 1 te coachen en het Initiator diploma om U14/U16/U19 jongens en meisjes in Divisie 1 te coachen.

Zoals je eerder al kon lezen wordt er momenteel achter de schermen hard gewerkt aan een nieuwe structuur in de sportieve cel van onze club. Een van de belangrijke aspecten daarin wordt de ondersteuning, uitbreiding en begeleiding van ons gemotiveerde trainerkorps. Daarom wenst de club in het najaar van 2016 de opleiding "Initiator Hockey" van de Vlaamse Trainersschool op Mechelse te organiseren. Deze opleiding zal grotendeels worden gegeven door 2 van onze eigen toptrainers nl: Pieter Theuniers en Dominique Van Der Auwera. De opleiding bedraagt 52 lesuren (praktijk en theorie) en we hebben ervoor gekozen om de opleiding af te ronden in een termijn van 3 maanden (september-november). 

Uiteraard hebben wij al onze jeugdtrainers die in aanmerking komen aangeraden deze cursus te volgen. Maar deze cursus is er zeker en vast ook toegankelijk voor alle ouders/leden die zich willen informeren en bijleren! Je hoeft met je diploma niet meteen aan de slag als trainer uiteraard, maar je doet de club er wel een dienst mee aangezien Bloso onze club ondersteunt per gediplomeerde trainer. Bovendien betaalt de club je inschrijvingsgeld van 140 euro terug op voorwaarde dat je slaagt voor het examen en zeker nog 2 seizoenen aangesloten blijft op Mechelse. Een niet te missen kans dus aangezien de cursus op onze eigen club zal plaatsvinden. 

Opgelet: De minimuum leeftijd voor deze opleiding is 16 jaar. Indien je nog geen 16 jaar bent, kan je vanaf 15 jaar de opleiding Aspirant-Initiator volgen. Deze opleiding kan ook worden gegeven op de club.

Waarom lanceren we dit nu al? Om deze cursus te mogen geven dienen we reeds 12 deelnemers te hebben vanuit onze eigen club vooraleer we de goedkeuring van Bloso krijgen. Dus wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt!

Meld je nu aan voor 01/02 via deze link

Nog vragen , neem contact op met onze Cel Opleidingen