Na de U19 en U16 spelers, wordt het behalen van het diploma van theoretisch scheidsrechter door de KBHB verplicht voor alle spelers van U14.

 

Om iedereen de mogelijkheid te geven de hockeyregels op eigen tempo en op momenten wanneer het past te leren, heeft de KBHB een e-Learning systeem ontwikkeld (leren via internet op computer, smartphone of tablet).

 

Om het Outdoor diploma te kunnen behalen moeten 5 modules doorlopen worden: ‘Spelsituaties’, ‘Spelregels’, ‘Overtredingen’, ‘Speldeelnemers’ en ‘Signalen’. Indien je ook het Indoor diploma wil behalen (wat wij vanuit de Club aanraden) dien je ook de module 'Zaalhockey' te doorlopen.

Wanneer je de leerstof van alle modules onder de knie hebt, kan je het Outdoor en/of Indoor examen afleggen. Een scheidsrechter die enkel buitenwedstrijden fluit, is niet verplicht om het zaalexamen af te leggen, of omgekeerd.

 

Bij het doorlopen van de modules krijg je eerst de gelegenheid om op verschillende meerkeuzevragen te antwoorden om vervolgens het examen af te leggen. Het wordt sterk aanbevolen om eerst te proberen een 100% score te halen op het proefexamen alvorens het echte examen te starten. De examenvragen komen letterlijk uit de oefeningen. Als je op het echte examen 80% of meer haalt, dan ben je officieel theoretisch scheidsrechter.

 

Praktisch.

 

Inschrijven kan via deze link.

 

Het inschrijvingsgeld bedraagt 5 Euro en dient betaald te worden op rekeningnummer

BE64 7310 3261 9152 van KMTHC met als vermelding “Opleiding scheidsrechter (OSH01) + Naam”.

Zodra de betaling is bevestigd krijg je een mail van de KBHB waarin een link te vinden is die toelaat je aan te melden op het e-Learning platform. 

 

Als login gebruik je het mailadres waarmee je je hebt ingeschreven en waarop je de link hebt ontvangen. De KBHB koppelt een deelnemer aan één uniek mailadres. Indien 2 deelnemers zich wensen aan te melden, dient dit te gebeuren met 2 verschillende mailadressen. Iemand die zich in het verleden reeds had aangemeld maar het examen nog niet met succes heeft afgelegd kan de link nog steeds gebruiken, je login is nog steeds actief.

 

De laatste versie van de hockeyregels kan je bij de KBHB terugvinden van zodra je toegang hebt tot het e-Learning systeem. Als je tijdens het instuderen van de regels nood zou hebben aan verdere duiding kan via email extra ondersteuning worden aangevraagd (indien nodig kan een groepssessie worden overwogen).

 

Je krijgt 2 kansen om het examen af te leggen.

 

Aan de hand van je eigen wedstrijdschema zal na het behalen van het diploma een planning worden opgemaakt om de theorie om te zetten in praktijk tijdens een match van de jongste spelers (onder U14).