Beste Clubleden,

Droevig nieuws.

Francis Andries, papa van onze huidige voorzitter Bertrand en van Alexis, speler bij onze Junior Masters, grootvader van onze spelers en speelsters Max, Ella, Noah, Emma, Babette en Rose, is donderdag overleden.

Francis zelf was jarenlang een zeer sterk geëngageerd lid van KMTHC.

Toen KMTHC nog in het Vrijbroekpark speelde, was Francis een vaste waarde bij de Heren 1 hockeyploeg, die toen menig seizoen in de hoogste afdeling speelde. Hij was bovendien een zeer verdienstelijk tennisspeler, was ooit A-speler en behoorde tot de toenmalige top van het Belgische tennis. Als voorzitter van de tennisafdeling, organiseerde hij meerder welbekende tennistornooien en sloeg hij erin alle Belgische toptennissers van dat moment te doen deelnemen.

Later werd hij de drijvende kracht achter de verhuis van onze Club naar Hombeek. Indien we KMTHC nu mogen voorstellen als een mooi bloeiende boom die nog steeds in groei is, was hij, zonder enige twijfel, diegene die deze boom destijds plantte in Hombeek.

Zijn betrokkenheid bij de Club was dan ook enorm en ging van voorzitter van KMTHC (tot seizoen 2005-2006), tot grootste privéaandeelhouder en persoonlijke financiële borgsteller, tot een vast en trouw supporter. Niets was hem teveel voor de Club.

Ik heb hem nog dikwijls bezocht tijdens zijn laatste levensjaar dat hij doorbracht in Zonneweelde, samen met zijn recent overleden vriend, André Peché, ook een clubicoon. En elke keer weer was hij zeer geïnteresseerd in het reilen en zeilen van onze Club.

Als er iemand de titel ‘Mister KMTHC’ verdient, dan is hij het wel. Hij was een aimabel en discreet man, founding father van KMTHC en betrokken tot het laatste moment.

In naam van gans KMTHC bied ik dan ook de oprechtste deelneming aan aan de ganse familie. KMTHC is in diepe rouw.

 

Yves Vanvlasselaer

Voorzitter KMTHC Immo