We zijn trots om Patrick Harris als nieuwe coach voor onze Dames 1 te kunnen voorstellen. Onze nieuwe Amerikaanse coach heeft heel mooie adelbrieven voor te leggen. Hij is de huidige assistentcoach van de nationale mannenploeg van USA en de hoofdcoach van de U21 mannenploeg.

Sportief verantwoordelijke Alexander Algoet heet Patrick graag welkom: "We zijn heel blij dat we iemand met zoveel ervaring en kennis de leiding kunnen geven over het team." 


Strijd voor promotie

De ambitie van de club is duidelijk en met Patrick denkt Alexander de juiste man-for-the-job gevonden te hebben: "Met de aanstelling van Patrick als nieuwe coach van onze Dames 1 nemen we een volgende stap in dit project. We willen volgend seizoen in nationale 1 meedoen voor promotie naar eredivisie en tegelijk zorgen voor een duurzame integratie van meerdere jeugdspeelsters in de selectie. We zijn ervan overtuigd dat Patrick en zijn staff hier de juiste mensen voor zijn."

 

Recordinternational Team USA

Als speler heeft Patrick ook meer dan zijn pluimen verdient. Het is niet de eerste de beste. Dat bewijst zijn hockey cv. Uiteindelijk kan niet iedereen zich de recordinternational van zijn land noemen, toch? Maar ook in het clubhockey heeft Patrick al een mooi palmares bij elkaar gespeeld. In 2016 werd hij kampioen in de Duitse Bundesliga met Manheimer Hockey Club. Twee jaar later haalden ze weer de finale, maar moesten ze het onderspit delven. Manheimer is ook een vaste klant in de EHL. In 2019 haalden ze de halve-finale. Daarin moesten ze na shootouts de duimen leggen tegen latere kampioen Watducks, maar wonnen ze mooi brons tegen het Spaanse Real Club de Polo.

 

Welcome Patrick! We're looking forward to next season.