18 augustus 2016, de dag die we voor altijd zullen herinneren als de dag waarop heel België nagelbijtend in de sofa of op groot scherm naar een olympische finale hockey keek! Hockey!? Inderdaad, dankzij onze Red Lions kreeg hockey de afgelopen week heel het land achter zich. " Daar kunnen de Rode Duivels nog iets van leren" of "Wat een sport! Karakter, passie, fair-play, spanning en spektakel, het heeft het allemaal" waren maar enkele van de quotes die we mochten aanhoren. Met Sebastien Dockier, onze Mechelse held, kreeg dit verhaal nog een extra rood-blauw tintje. Wat zijn we trots op deze helden en wat motiveert het ons als club om er ook dit seizoen weer stevig in te vliegen en met z'n allen te bouwen aan de groei van deze wondermooie sport!

Achter de schermen hebben we dus alvast niet stilgezeten deze zomer. Zo is er hard gewerkt aan de ploegindelingen, de begeleiding en omkadering van al onze teams en het verder verwezenlijken van onze doelstellingen binnen de nieuwe jeugdstructuur KMTHC 2016-2021. Voor zij die de infosessies eind april in De Nekker hebben gemist overlopen we nog even de belangrijkste zaken en functies voor komend seizoen. 

Binnen de sportieve cel zal Pieter Theuniers de functie opnemen van sportief verantwoordelijke jongenslijn en zal Dominique Van der Auwera deze functie bekleden binnen de meisjeslijn. Zij wordt bijgestaan door de lijncoördinatoren Marc Crabs en Kathleen Linsen voor de meisjeslijn. Pieter krijgt de ondersteuning van Alessandro Geleyns en 'Red Panther' Silke Steenackers die de plek van Abe Diels inneemt als lijncoördinator jongens onderbouw. Deze groep zal samen de sportieve cel vormen met ondersteuning van Alexander Algoet, sportief verantwoordelijke hockey KMTHC. 

Daarnaast kijken we ook heel erg uit naar onze nieuwe keepersschool onder leiding van David Prinsen Geerlings. Onze keepers krijgen een sterk team van trainers rond zich en gaan allemaal samen trainen op maandagavond komend seizoen weliswaar in kleine groepjes om de kwaliteit te bewaren. Keepers aan de macht op maandag!

Of toch niet helemaal? Want op maandag zal ook dit jaar onze M-squad actief zijn, deze wordt voor komend seizoen uitgebreid met een deel van de onderbouw. Alexander Algoet zal hier de sportieve leiding over nemen. Meer info voor de geselecteerde spelers volgt binnenkort.

Hockey begint natuurlijk bij de basis, we zijn dan ook erg tevreden dat Bram Liers komend seizoen wederom onze startersschool zal coördineren. Bram heeft dit reeds in het verleden met verve gedaan.

Al deze sportief verantwoordelijken en lijncoördinatoren worden in onze nieuwe structuur ondersteund door de categorieverantwoordelijken. Deze laatsten zijn het eerste aanspreekpunt voor ouders bij vragen en/of problemen rond het sportieve.  

Wie dat is voor uw zoon of dochter kan je hier terugvinden: 

http://kmthc.be/?oid=213&pid=2234

Uiteraard heb je naast sterke coördinatoren ook gemotiveerde en gediplomeerde trainers nodig. We zijn dan ook trots dat we komend seizoen 14 trainers hebben binnen onze rangen met het BLOSO-diploma Initiator Hockey, hiermee zijn we bij de besten van de klas in het Belgisch hockey. Omdat we heel hard geloven in de opleiding van onze trainers organiseren we in het najaar zelf de opleiding Initiator (een cursus van 3 maanden) en Aspirant-Initiator op KMTHC. Op die manier willen we ervoor zorgen dat al onze trainers de kans krijgen zich te ontwikkelen. De trainingen voor de bovenbouw starten in de week van maandag 22 augustus. De onderbouw volgt de week erna.

We geven ook graag mee dat je vanaf dit seizoen gebruik kan maken van de "Sport- en Cultuur Pass" van Sodexo voor de betaling van de lidgelden. Indien je hier meer informatie over wil, kan je je richten tot Eva Goossens (eva.goossens@kmthc.be).

Zoals je tijdens de infosessies eind april al kon vernemen willen we de band tussen onze jeugdteams en onze fanionteams, Dames 1 en Heren 1, versterken. Dit willen we bewerkstelligen via twee pijlers. Enerzijds kunnen we met fierheid vermelden dat komend seizoen maar liefst 20 spelers of speelsters van onze fanionteams betrokken worden in de jeugdwerking. Nog nooit lag dit cijfer zo hoog en kan dus alleen maar een bewijs zijn van de groeiende synergie tussen beide niveau's. Daarnaast starten we ook spoedig met ons sociaal project waarbij de spelers van Dames 1 of Heren 1 het meter- en peterschap opnemen van een jeugdploeg binnen onze club. 

Ook op sportief vlak zijn het drukke maanden geweest om de omkadering en de selectie van deze beide ploegen op punt te krijgen. Jeroen van den Borne zal ook komend seizoen de leiding nemen over beide selecties. Bij de dames zal hij hierin ondersteuning krijgen van Francisco Corradini als assistent, voor de heren zal dit Bram Liers worden. Er viel tevens ook heel wat transfernieuws te rapen. Zo kunnen we bij de dames de terugkeer van Ellen Buwalda, Britt Kelders en Juliette De Ridder aankondigen. Deze Mechelse jeugdproducten hebben enkele seizoenen op Braxgata gespeeld maar keren nu door de grote poort terug in onze Dames 1. Wederom een bewijs dat de groei van KMTHC niet onopgemerkt voorbij gaat. Ook Fanny Druez, Watducks, en Eline Dumez, Braxgata, vervoegen de kern. Bij de heren verwelkomen we een nieuwe Argentijn, Ramiro Barreiros, en komen ook Geoffrey Van den Brandt, La Raquette, Jeremy Van den Brandt, Herakles, en Sebastien Moeyersoms en Gregory Hertsens, beiden Beerschot, de selectie versterken.

Kortom, onze club staat voor een uitdagend hockeyseizoen zowel op organisatorisch als sportief vlak. Binnen het bestuur en de sportieve cel wordt er hard gewerkt om het best mogelijke kader te creëren waarbinnen we onze doelstellingen kunnen behalen. Samen met onze jeugdleden en de ouders hopen we dan ook dat we deze kunnen behalen binnen een sfeer van ambitie, motivatie, fun, resultaten en bovenal fair-play!

Tot op KMTHC!

Namens het hockeybestuur en de sportieve cel,

Alexander Algoet

Sportief Verantwoordelijke Hockey KMTHC