De hockeybond wil dat al onze coaches gekwalificeerd zijn. Dat is niet vreemd aangezien ook wij het belangrijk vinden om de juiste begeleiding te kunnen geven aan onze jeugdspelers.

Ook in 2023 zetten we ons in om onze trainers de kans te geven zich verder te ontwikkelen door de opleidingen van de Vlaamse Trainersschool (VTS) te volgen en de nodige licenties te behalen.


Overzicht van de opleidingen

In onderstaand schema zien jullie de 2 lijnen die gevolgd kunnen worden. Dit naargelang de interesses van de cursist. Jullie zien de oude benaming en daarnaast de nieuwe versie vanaf 2023 met, per licentie, de hoeveelheid uren die nodig zijn om de licentie te behalen.

De participatie lijn

Deze is meer gericht op clubouders die willen coachen of beginnende jeugdtrainers.

De prestatie lijn

Deze is meer gericht op trainers die echt willen doorgroeien of later op hoger niveau willen gaan coachen.

 

Welke licentie heb je nodig om te coachen?

Aangezien de hockeybond wil dat al onze coaches gekwalificeerd zijn, is het dus aangeraden of zelfs verplicht (afhankelijk van leeftijd en/of niveau) om deze cursussen te volgen en de licenties te behalen om een ploeg te kunnen begeleiden.

Zie welke licentie je nodig hebt voor welk team dat je wilt coachen. Bij de witte vakken is het aangeraden om de opleiding te volgen. Bij de groene is het behalen van de licentie verplicht.

Het begin: Start 2 Coach

Start 2 Coach (S2C) is de eerste module van de initiator cursus. Deze vervangt grotendeels de vroegere aspirant initiator Hockey.

Voor deze S2C leg je een examen af. Slaag je? Dan heb je een vrijstelling voor module 1 bij de initiator cursus.

Aangezien er zoveel interesse is en de cursus zeer snel volzet was, zijn we van plan om begin volgend seizoen (sept/okt ’23) een tweede te organiseren zodat iedereen die wil de kans krijgt deze S2C te volgen.

 

Geïndividualiseerd Opleidingstraject voor (ex-)Topsporters

Heb je gehockeyd op het hoogste niveau? Wil je graag training geven en/of coachen tijdens, of na, je spelerscarrière – met het correcte VTS-diploma? De Vlaamse Hockey Liga start in 2023 met een Geïndividualiseerd Opleidingstraject voor (ex-)Topsporters (G.O.T.)!

Meer info

 

Interesse?

Ook interesse om een opleiding te volgen? Mail gerust naar Dominique (verantwoordelijke opleidingen - dominique.van.der.auwera@telenet.be) zodat zij jou op de hoogte kan houden wanneer een opleiding ingepland staat.