Als sportclub mikken we erop een duurzame vereniging te zijn. Zo hebben we al enkele initiatieven zoals een rookvrije club en het scheiden van ons afval. Door de energiecrisis krijgen we een extra duwtje in de rug om ook ons energieverbruik aan te pakken.


Wat wij doen om duurzamer te worden

Padel

Onze velden hebben LED verlichting wat al een stap in de goede richting is. Alleen blijft die soms nodeloos aanstaan als er niemand meer speelt. Om dit te voorkomen, wordt de LED verlichting gekoppeld aan het reservatiesysteem. Is er geen reservatie op een veld, dan gaat deze dus automatisch uit.

Tennis binnen

De tennisvelden in de ballon hebben LED-verlichting. In de hal vervingen we de verlichting van 1 veld al door LED-verlichting. Het 2e veld volgt nog.

We gaan de verwarming verlagen bij de indoorvelden verlagen. We doen dit op aangeven van TennisVlaanderen die zelfs aanraadde om het algemeen uitschakelen van de verwarming te bekijken. Concreet wil dit voor ons zeggen dat de verwarming verlaagd wordt van 11°C naar 7°C. Dit wordt maandelijks geëvalueerd. 


Tennis buiten

Veld 5 heeft al LED-verlichting. In maart 2023 wordt deze ook geïnstalleerd op velden 1 en 2.


Hockey

De verlichting van het onderste veld (MECH1) werd vervangen door LED-verlichting. In 2023 stappen we op het bovenste veld (MECH2) ook over op LED-verlichting.


Clubhuis

Hier werken we hard aan de optimalisatie en het verlagen van het gas- en elektriciteitsverbruik.

 

Hoe kan jij ons helpen?

Lichten doven

Bij de padelvelden zal dit automatisch gebeuren, maar doof de lichten bij het verlaten van het hockey-, tennis of padelterrein als er niemand na jou komt.

Deuren sluiten

De meeste energie gaat naar verwarming. Zonde dat deze gewoon door de deur naar buiten kan glippen. Daarom: sluit de deur van het clubhuis, de kleedkamers en de tennishal.