Na de U19- en U16-spelers, zijn nu ook alle spelers van U14 verplicht om het diploma van theoretisch scheidsrechter behalen verplicht.

 

Om iedereen de kans te geven om de hockeyregels te leren op zijn of haar eigen tempo, en op momenten wanneer het past, heeft de KBHB een e-learningsysteem ontwikkeld (leren via internet op computer, smartphone of tablet).


 

Om het Outdoor-diploma te behalen, moet je 5 modules doorlopen: ‘Spelsituaties’, ‘Spelregels’, ‘Overtredingen’, ‘Speldeelnemers’ en ‘Signalen’. Als je ook het Indoor-diploma wil behalen (wat wij vanuit de Club aanraden) moet je ook de module 'Zaalhockey' doorlopen.

Wanneer je de leerstof van alle modules onder de knie hebt, kan je het Outdoor- en/of Indoor-examen afleggen. Een scheidsrechter die enkel buitenwedstrijden fluit, is niet verplicht om het zaalexamen af te leggen, of omgekeerd.

 

Bij het doorlopen van de modules krijg je eerst de gelegenheid om op verschillende meerkeuzevragen te antwoorden om vervolgens het examen af te leggen. Het wordt sterk aanbevolen om eerst te proberen een 100% score te halen op het proefexamen voor het echte examen te starten. De examenvragen komen letterlijk uit de oefeningen. Als je op het echte examen 80% of meer haalt, dan ben je officieel theoretisch scheidsrechter.

 

Meer info en inschrijvingen vind je via deze link.