De krachten bundelen voor een verantwoordelijke toekomst

Bij KMTHC streven we er naar een duurzame en milieubewuste sportvereniging te zijn. Hoewel we al flinke stappen hebben gezet, beseffen we dat er meer nodig is om onze planeet te ondersteunen, die momenteel zwaar belast wordt. 

Om dit doel te bereiken, zoeken we vrijwilligers die samen een werkgroep vormen. Deze groep zal initiatieven ontwikkelen om ons duurzame engagement waar te maken. Een warme oproep, want zonder nieuwe vrijwilligers zullen we er niet in slagen de huidige evolutie te versnellen. 

Als Mechelse zetten we ons volledig in voor een duurzaam beleid. Ons doel is om voorop te lopen in het bewust maken van al onze leden over het belang van een betere planeet. Samen kunnen we impact maken en onze club laten uitgroeien tot een nog duurzamere community. 

SDG's

KMTHC's bijdrage aan de Sustainable Development Goals

De Sustainable Development Goals, oftewel SDG’s, zijn 17 wereldwijde doelstellingen van de Verenigde Naties om belangrijke problemen aan te pakken en onze wereld te verbeteren. Ze richten zich o.a. op het beëindigen van armoede en genderongelijkheid, het bevorderen van diversiteit en eerlijk werk, kwaliteitsonderwijs en het beschermen van onze planeet. 

KMTHC wil bijdragen aan deze doelen omdat we geloven in een betere toekomst voor iedereen, waarin gelijke kansen bestaan, onze planeet wordt beschermd en niemand achtergelaten wordt. Met onze steun en inzet voor de SDG's willen we onze leden en de maatschappij inspireren en samenwerken om positieve veranderingen te realiseren. 

Onze club heeft al grote stappen gezet op het gebied van duurzaamheid, zoals investeringen in LED-veldverlichting voor tennis, hockey en padel, een rookvrij beleid, afvalscheiding, het mijden van wegwerpbekers, het schenken van verloren voorwerpen aan goede doelen en een carpoolplatform voor de jeugdtrainingen. 

Samen impact maken: jouw ideeën en inbreng

Maar er is nog veel meer dat we kunnen doen en daar hebben we jouw ideeën voor nodig. Jouw inbreng en suggesties zijn cruciaal voor verdere verbeteringen en het versterken van onze duurzame inspanningen. Als hechte sportgemeenschap kunnen we een nog grotere impact maken en samen bouwen aan een duurzame toekomst, waarin ook toekomstige generaties zorgeloos kunnen blijven sporten op onze prachtige club. 

Wil jij helpen om de koers van Mechelse te bepalen en te zorgen voor de toekomst van onze kinderen? De club staat klaar om de werkgroepen te ondersteunen. Of heb je nog vragen voordat je meedoet? Neem dan nu contact met ons op! 

Sportieve groeten, 

 

Patrick Joossens    

0477/ 77 48 29     

patrick.joossens@kmthc.be

 

Peter Queeckers    

0475/ 67 43 18      

info@bcqm.be